Om

Det finns många bra bloggar som skrivs av personer med långt mer kunskaper och erfarenheter än vad jag har, men jag gör inga anspråk på att allt ska bli rätt eller stämma till 100%. Min ambition är nog mer att skriva om hur det är att vara aktieägare och hur jag resonerar om placeringar och händelser i syfte att öppna ögonen på nybörjare som jag, samt att ta upp generella åsikter och kunskaper på ett sådant sätt så att man förstår dom stora penseldragen. I slutänden är var och en ansvarig för att skaffa den kunskap man behöver för att göra sina egna affärer.

Jag väljer att inte redovisa mina investeringar i kronor eller antal aktier utan håller mig till % och kurs per aktie. I mina ögon är jag en liten investerare, men vad som är mycket och lite beror givetvis på vad man själv har för förutsättningar och jag tycker inte det ska påverka uppfattningen om innehållet på bloggen. Jag blir oerhört glad om min investering ökar med 35% för det betyder att jag gjort ett bra beslut, sen om det innebär 100 SEK eller 10000 SEK spelar egentligen ingen större roll i detta sammanhanget.

Jag är noga med kursdata och detaljer i vissa avseenden. Detta beror på att jag inser värdet av att ha bloggen som en slags dokumentation av fattade beslut och på vilka grunder som de fattades. Min förhoppning är att detta ska hjälpa mig längre fram, då jag kan gå tillbaka och analysera tidigare beslut och situationer.

Namnet på bloggen syftar på spelet “Nya Finans” som jag älskade att spela som barn. Spelet hanterade en helt annan värld än småstadslivet och var fyllt med massa konstiga begrepp. Jag insåg i alla fall då att “Hasse på börsen” var mycket roligare än “Bajs på börsen”…

2 kommentarer

 1. Åh, jag har något svagt barndomsminne av Nya Finans nu när jag läser din beskrivning av spelet. Jag ska höra runt i bekantskapskretsen om det är någon som har spelet undanglömt på en vind någonstans. Det vore fantastiskt roligt att ge det en omgång igen med vuxna ögon!

  Jag vill också passa på att tacka för att jag är med på listan över bloggar som du följer. Det är mycket uppskattat! Om jag lyckas hitta brädspelet så lovar jag att komma med en recension.

  //Humankapitalisten

  • Hausse

   13 november, 2016 at 17:24

   Hej, tack för kommentaren! Spelet används då och då här hemma, även om familjen ibland är lite svårflörtad. Det är lite extra kul med alla begepp och termer nu när man är insatt. Hoppas du hittar både spel och motståndare.

Kommentera

© 2019 Nya Nya Finans

Tema av Anders NorenUpp ↑