Ordning och reda på utdelningarna

Med många portföljer att hålla reda på så har jag haft det lite svårt att få en bra överblick över utdelningarna nu när det börjar bli lite historik. Jag har gjort lite olika för olika portföljer, men inspirerad av Pengaregnets inlägg så kände jag att det var dags att ta tag i det.

Framför allt är det i de portföljer som är fokuserade på utdelning som uppföljningen gör mest nytta eftersom utdelningar kommer lite mer frekvent och då är det min egen utdelningsportfölj Njal och barnens utdelningsportföljer er som jag döpt till Narfe, Nare och Noss.

Jag skapade en tabell för årets månader och markerade med gult i vilka månader som det förväntas utdelning. När utdelningen bokförts på kontot så noterar jag den i rätt cell som då med villkorsstyrd formatering blir grön. Året summeras för innevarande år, och sen när året är slut skapar jag en ny kolumn för året som gått och infogar och börjar på ett nytt år. Slutligen har jag en kolumn för den sammanlagda utdelningen sedan portföljstarten.

Så för äldsta barnets utdelningsportfölj ser det ut så här:

Nu känns det roligt att kolla kontona och upptäcka att det ramlat in mer pengar så att jag får mer grönt i tabellen vart efter året går.

 

4 kommentarer

 1. Härligt att se någon mer som gillar att pyssla med Excel. Jag sitter på ett excel-ark med ca 12 flikar som jag öppnar ungefär vartannan dag. Där finns kassabok, utdelningar, aktieförteckning, föräldrapenningsuträkningar etc. Allting är uppbackat på onedrive i händelse av att datorn skulle brinna upp. Är man nördig så är man 😉

  • Hausse

   14 januari, 2018 at 09:19

   Hej och tack för kommentaren. Jag tycker Excel är fantastiskt i och med att man kan trolla med siffror i olika kombinationer.
   Kul med fler fixare och trixare. Själv är jag lite nördig på villkorsstyrd formatering. Om kursen är över eller min bevakning så blir det rött eller grönt i kursfältet, om jag har köpt en viss andel i mitt tänkta innehav så skiftar antalet färg. Negativ utveckling blir röda pilar och massa sånt 🙂

 2. Rekommenderar Nnava tool. Där får du ytterligare statistik.

  Portföljöversikt -> ladda grafer ger en utdelmningskalender som stämmer hyfsat för kommande månad.

  https://nnava.github.io/

Kommentera

© 2019 Nya Nya Finans

Tema av Anders NorenUpp ↑

%d bloggare gillar detta: