Unplugged

Under ett par veckor har jag varit väldigt off-line när jag har varit och fjällvandrat. Jag måste säga att det har känts otroligt befriande att veta att man inte kan bli nådd, eller att man kan kolla på saker hela tiden. Hela familjen var överens om att det är nog bra med en off-line vecka då och då.

20160719_unplugged

Innan semestern laddade jag med en del spännande ordrar och en del har gått igenom nu de senaste dagarna:

 • Minskat ytterligare i Atlas Copco, på 213,30 SEK som gick starkt under perioden och som jag nu tror har en lokal topp. Avvaktar nog att öka igen, då balansen känns bra som den är. Om kursen kryper ner mot dryga 180 SEK igen så kanske det kan var aktuellt men inte annars.
 • Sålt av det sista i Mycronic. Med ett genomsnittligt försäljningspris på 82,90 SEK och ett GAV på 55,12 SEK så har jag haft en utveckling på 54%, exklusive utdelningar. Det känns väldigt bra. Jag hade tröttnat på aktiens omotiverade hopp upp och ned, förmodligen på grund av en hård blankningsaktör. Jag väljer att inte bråka med dom, så jag kliver av. Man ska skilja på aktie och bolag brukar det heta och i detta fallet så kan jag säga att jag gillar fortfarande bolaget, men inte aktien.
 • Ökade idag i MTG som föll rejält idag. Som jag läser det så är det kopplat till Netflix dåliga rapport om kundtillströmning, men eftersom jag har MTG baserat på deras satsning på e-sport så är det bara att tacka och ta emot en dipp. Köpet gjordes på 210 SEK, och dagslägsta är i skrivande stund 208,80 SEK så det känns ju fint.
 • I övrigt börjar utdelningarna i utdelningsportföljen Njal att ticka in. En grundplåt sattes in i samband med Brexit-omröstningen och i det korta perspektivet så har det varit lönsamt i form av låga GAV. I mitten av augusti frigörs mer kapital som ska in i Njal, men som planen är nu så avvaktar jag större köp till den 28/10 som jag har satt som måldatum. När Njal börjar växa till sig, så blir det lite mer detaljer om innehav och tankar runt den.
 • Min kortning av OMX har inte gått hem, utan den ligger kvar. Stop Loss är ganska högt upp, så än så länge är det ingen ko på isen. Hoppas fortfarande på en dipp ner under 1300 före oktober och sen uppåt från hösten och 10-12 månader framåt.

Nu kommer en hektiskt period som innebär en flytt, så bevakningen av börsen är ganska sporadisk. Å andra sidan kändes det bra att vara borta tidigare, så jag har inte särskilt ont av det. Ett par ordrar ligger som sagt inne så om det går rätt väg så blir det någon affär här och där ändå.

2 kommentarer

 1. Varför bryr du dig om Mycronic hoppar mycket upp och ner? Om du tror på bolaget kan du ju alltid köpa i dipparna.

  • Hausse

   19 juli, 2016 at 12:50

   I ärlighetens namn så är det nog mest som jag skrev, att det är tråkigt att se. Jag har inte varit aktiv så länge så jag har kanske svårt att se till långsiktigheten, men givetvis har du helt rätt att man ska se tillfälliga dippar som bra köptillfällen om man tror på bolaget.

   Sen är det så också att jag är mycket nöjd med utvecklingen, mina första köpte jag för dryga 20 SEK och med den utveckling som jag haft så är jag mer än nöjd.

Kommentera

© 2018 Nya Nya Finans

Tema av Anders NorenUpp ↑

%d bloggare gillar detta: