Sicken dag!

Brexitbufferten som vi hade i form av Midsommarafton kom ikapp svenska börsen idag. Inledningsvis var det ganska modest nedgång som länge låg på lite drygt -5,5% med en svag utförsbacke, men när USA öppnade tilltog farten och dagen stängde strax under årslägsta. 1247 är lågpunkten från 11:e februari, och med kuslig precision sökte sig index ner till denna nivån.

20160627_OMX

Teknisk analys säger då att det är att det antingen vänder uppåt igen, eller så brakar det utför ytterligare en våning. Jag vill gärna tro det förstnämnda och köpte in några långa Turbos när OMX närmade sig 1250. Stoplossen för dessa ligger en bra bit ner, så jag hoppas att den håller även om det blir mer nedgång.

I övrigt har det handlats både det ena och det andra i alla portföljer. Stort fokus har varit på banker och jag hade siktat på cirka 9-10% ned idag och det har stämt ganska bra så det blev köp i alla portföljer utom för Ask som har någon krona kvar på SHB:s kurs innan den ordern går in. Mest berodde det på att det skulle gå jämt ut med kassan, så det kanske var lite för stor förhoppning, men blir det så blir det tänkte jag. Nu handlades det ganska många SHB förra veckan, så portföljen är ganska mätt ändå.  Om  de inte fortsätter ned i morgon så kändes Volvo annars som ett ganska bra alternativ.

De aktier som åkt in i någon eller några portfölj idag är:

 • Amasten Pref
 • K2A Pref
 • SHB A
 • SEB A
 • NDA
 • HM B
 • FUM1V
 • XACT OMXSB

Sen blev det lite tårtbitar i småbolagsportföljen också genom Black Earth Farming, Image Systems, SpiffX och ScandiDos.

I morgon hoppas vi på lite upp, för även om det är roligt att handla billigt så suger det lite väl mycket i magen när man ser hur mycket det befintliga innehavet krymper…

4 kommentarer

 1. Galen dag. Imorgon borde det komma en rekyl uppåt och skall vi vidare nedåt efter detta så ned igen dagen efter.

  • Hausse

   27 juni, 2016 at 21:37

   Stämmer nog det. Upp i morgon och sen ett vägval kanske? Tror nog på sidledes runt 1300 några månader.

 2. “Teknisk analys säger då att det är att det antingen vänder uppåt igen, eller så brakar det utför ytterligare en våning.” Haha, det säger alltid teknisk analys. Så värdelöst.

  • Hausse

   27 juni, 2016 at 22:07

   Jo, teknisk analys verkar ju alltid göra en helgardering om man säger så 🙂 Jag brukar titta på Tobbe R på ETP Direkt och tycker ändå att det är lite fascinerande att han pekar ut att “vid nivå xyz händer något”. Tycker det stämmer i de fall jag har haft koll. Sen kanske det är så att det blir en självuppfyllande profetia i slutänden.

Kommentera

© 2018 Nya Nya Finans

Tema av Anders NorenUpp ↑

%d bloggare gillar detta: