Att handla med rabatt

Idag gjorde jag en snabbtitt på mina bevakningslistor, och såg att Enzymatica BTA handlades cirka 0,30 SEK under aktien. Det tyckte jag var lite märkligt eftersom BTA:n kommer att omvandlas till en aktie inom kort, så i praktiken fick man lite rabatt om man köpte BTA:n istället för aktien.

Jag vet inte om jag missuppfattat något, men jag kände att det kunde vara värt ett livetest så jag köpte några BTA:er i Arild för att se om det blir som jag har tänkt. Inköpspriset blev 2,58 SEK och aktien stod just då i 2,88 SEK. Om det stämmer så kan det vara värt att ha i bakhuvudet om det blir nyemissioner i större innehav och då kunna göra lite smartare affärer.

1 kommentar

  1. Hausse

    21 maj, 2016 at 08:52

    För att göra de ännu mer komplicerat, så var jag även tvungen att testa ett steg till. På sista dagen för handel med BTA:n så sålde jag alla aktier och köpte BTA:er istället. Aktierna såldes för 3,02 SEK och BTA:erna köptes för 2,80 SEK. Dagen efter avlutades emissionen och mina BTA:er är nu omvandlade till aktier som på fredagen stängde på 3,14 SEK och sammantaget blev dessa manövrar till en rejäl kursvinst.

Kommentera

© 2019 Nya Nya Finans

Tema av Anders NorenUpp ↑

%d bloggare gillar detta: