Tidigare i veckan säkrade jag lite vinst i Beijer Ref och tanken var tvådelad. Dels såg jag att aktien var på väg att toppa, dels så ville jag skapa mig möjligheter att ha lite likvider ifall något tillfälle skulle dyka upp. Om ingen möjlighet dök upp och Beijer Ref backar igen så köper jag tillbaka dom, hade jag tänkt. Så här långt kändes det som en bra tajming att lyckas sälja för 210 SEK, då aktien vände på 212 SEK och idag var nere under 200 SEK.

20160422_window

Börsen har ju varit på lite bättre humör den senaste tiden och jag har också en liggande order på att minska i Atlas Copco B vid 210 SEK. Med den senaste tidens uppgång så tycker jag att den fått lite för stor andel och ser då möjligheten att omfördela lite.

Ett tillfälle dök upp igår och det var Ericsson som kom med en väldigt deprimerande rapport och kursen straffades hårt med en nedgång på nästan 15%. Ericsson är enligt min mening inte världens mest framgångsrika bolag, men samtidigt har dom en pågående verksamhet och en befintlig marknad, så med rätt åtgärder så finns det goda förhoppningar om att komma tillbaka och åtminstone hämta igen tappet inom en relativt kort framtid. Dessutom skulle jag inte bli förvånad om det inte kliar lite i fingrarna på Cisco, som uppvaktat Ericsson tidigare, när rapporten skapade en rejäl rabattkupong. Jag plockade in en post för 67 SEK initialt, så får vi se om det blir mer längre fram eller om det blir sälj. Med den kursen ger det mig en DA på 5,47% under förutsättning att utdelningen kan bibehållas. Det kanske inte är så troligt, men oavsett så finns det lite marginaler för en sänkning.