Ikväll summerar jag ytterligare en månad som investerare och portföljkampen har nu pågått i ett halvår. Det har varit ett ganska trist halvår ur investeringssynpunkt, men väldigt lärorikt. Båda portföljerna har avancerat ganska starkt i mars men totalavkastningen är fortfarande på minus men med kommande utdelningar som adderar lite värde till portföljerna så hoppas jag att den värsta ökenvandringen är över.

20160331_portföljkampen

Förutom att utdelningar har börjat ramla in, så är det också nyemission på gång i Karo Pharma, och en kommande nyemission har aviserats i Genovis och Enzymatica. Detta är kryddor i portföljerna och tanken är att vara med i dessa med ett långsiktigt perspektiv på positiv utveckling.

Om man tittar på utdelningar så ser det ut så här i Stefan Thelenius verktyg “Mina utdelningar“:

Aage (Ingen utdelning för AstraZeneca pga köp efter X-dag)

160331_Aage_utd

Nora (Ingen utdelning för Nordea pga av inköp efter X-dag)

160331_Nora_utd

Redovisning av status och inköp finns på sidan Aage vs. Nora.