Teckningsrätter i Karo Pharma

Som hastigast har jag fångat upp att Karo Pharma, tidigare Karo Bio skulle göra en nyemission och det har på Placeras forum varit lite diskussioner om teckningsrätter. Jag är inte alls insatt i hur detta fungerar, men jag har försökt läsa på lite och har kommit fram till nedanstående baserat på information som gick ut för några dagar sedan.

20160328_Karo

Varje aktie ger en teckningsrätt och för fyra teckningsrätter så har man rätt att köpa en aktie för 20 kronor. I Aages fall innebär det att det det nu finns 15 teckningsrätter (TR) bokförda på kontot och det ska således ge rätt att köpa 3 aktier. Med en till så kan jag köpa 4 aktier. Om jag har förstått det rätt så kan man även handla med teckningsrätterna, så rimligen bör jag sälja tre eller köpa en till för att optimera möjligheten.

Efter en tid är det dags att bestämma sig om man vill nyttja sina teckningsrätter, dvs. om man vill slanta upp 20 SEK per aktie som man har rätt till och när sista datum för det har passerat om omvandlas mina TR till Betalda Tecknade Aktier (BTA) och köpesumman och använda teckningsrätter dras från kontot. Därefter tror jag att man kan handla med sina BTA:er också ett tag, innan de slutligen omvandlas till vanliga aktier.

Det ska bli spännande att se och jag ser det som ett bra tillfälle att med små belopp/innehav få vara med om en nyemission så att man lär sig hur det fungerar.

Tillägg 2016-04-13

KARO

 

1 kommentar

  1. Hausse

    4 april, 2016 at 15:51

    4/4: Idag blev det så att jag köpte 5 teckningsrätter till för 1,54 SEK, vilket medför att jag kan köpa 5 aktier till Aage för 20 SEK stycket. Jämnt och bra.
    Jag har också svarat på erbjudandet att jag nyttjar mina teckningsrätter och väntar nu in att det ska omvandlas till BTA:er och sedan aktier.

Kommentera

© 2018 Nya Nya Finans

Tema av Anders NorenUpp ↑

%d bloggare gillar detta: