På sista tiden så upplever jag att börsen inte har haft alltför stora rörelser åt något håll och tycker på det allmänna taget att det är lite tråkigt att följa. Sedan jag började följa på mer regelbunden basis så tycker jag att det varit större rörelser, även om det mestadels är ner, men nu är det lite mer statiskt.

20160323_Kräftgång

När det går upp så gläds jag åt att aktieinnehavet stiger i värde och jag känner mig rikare. När det går ner gläds jag över att de aktier som jag vill köpa blir billigare så jag känner mig lite rikare då också, men när det studsar lite upp och ned som det gör nu så är det varken eller. Idag pendlar vi runt samma nivåer som för en månad sedan.

Jag brukar försöka titta på Tobbe Roséns analyser på ETP Direkt, och även om teknisk analys har en mängd varianter och många roliga begrepp, så är det inget som jag egentligen agerar efter. Däremot så har jag noterat att de nivåer som anges som stöd respektive motstånd ganska ofta stämmer. I och för sig kan det säkert också vara en självuppfyllande profetia, att om det är “allmänt känt” att 1387 på OMX är ett motstånd, så avvaktar köparna när nivån börjar närma sig och på så vis kommer det att stämma oavsett.

Nu är vi enligt Tobbe inne i ett område som ligger mellan 1352 och 1404 och det verkar ju stämma alldeles fint. Sen vad “turtle soup”, “hammers, “hermais” eller dojis” betyder, lämnar jag åt proffsen och fokuserar på månadens inköp i alla portföljer som har månadsinsättningar.