Nyligen hade jag den stora förmånen att fylla år igen. Nu för tiden är kanske inte presenterna i sig de viktigaste, utan det som är mest spännande är hur tankarna har gått hos barnen när dom kommer fram till vad de vill ge bort.

20160312_present

I år så kom de, lite oväntat men ändå helt självklart, med ett kuvert med pengar i. Rent generellt tycker jag pengar i present ofta är lite trist om det inte är som i detta fallet:

“Vi vill ge dig aktier, men vi vet inte riktigt hur vi ska göra det!”

Det som glädjer mig mest är att barnen har identifierat mitt största intresse och följaktligen gav mig det som jag mest ville ha, vilket värmer pappahjärtat. Pengarna kommer att gå till en liten byggsten i pengamaskinen Njal som ännu är en väldigt liten maskin, men som har börjat producera pengar.

Annars har det varit en positiv vecka och kurvorna för alla portföljer pekar uppåt. Det ska bli spännande att se vad som händer de kommande veckorna, om det är varaktigt eller om det är ett tillfälligt glädjerus. Många som talat om att vi är i en Bear trend har aviserat uppstudsar, men att trenden fortfarande är neråt. Min fundering nu är givetvis om hur långt upp vi ska innan det eventuellt vänder, och i så fall när och hur långt ner vi ska. Eller så är det inte så alls och den långsiktiga trenden har vänt.

Det lär väl visa sig antar jag och då kan jag ju i alla fall titta tillbaka och konstatera vad jag borde ha gjort. Det är oftast ganska enkelt…