Ut med Telia, in med Tel…

Jag kände mig inte så nöjd med TeliaSoneras ändrade utdelningspolicy, varken den minskade utdelningen framöver eller uppdelningen på två tillfällen så idag fick jag åter igen ett spontant ryck, vilket tidigare kanske inte alltid har varit så lyckat…

20160304_Telia
Med dagens uppgång så klev jag av TeliaSonera på 41,05 SEK med ett litet plus och planerar att parkerar pengarna ett litet tag. Det finns flera faktorer som jag påverkas av just nu och jag vet inte riktigt hur jag ska agera, men tanken är att de kommande veckorna avvakta och se om vi får en återtestning av några av stödnivåerna på lågt 1300-tal. I så fall är jag inte oäven att komma tillbaka i TeliaSonera och om jag skulle få en chans att köpa tillbaka dom till en kurs på 38 SEK så skulle det med den nya policyn innebära en direktavkastning på 5,26% nästa år, vilket skulle vara helt okej. Ett annat alternativ är att skifta bolag och skjuta in sig på Tele2 som har en ungefär lika hög direktavkastning i nuläget. För i år skulle det vara ett nollsummespel, men Tele2 har förhoppningsvis en bättre utdelning för 2016 och framåt.

Ett tredje alternativ är helt enkelt att vara likvid till hösten och avvakta om det sker ett dyk ner till förra lågpunkten 1247 och då fiska i grunt vatten och se vad som kan nappa.

Som det är nu så ligger en i alla fall en låg order på Tele2 med en giltighetstid på en månad, så får vi se vart det tar vägen.

2 kommentarer

  1. Har köpt en del Tele2 den senaste tiden. Stenbeck slår sossetelefoni.

    • Hausse

      4 mars, 2016 at 22:30

      Härligt, speciellt om du lyckats köpa under 70 SEK. Jag hade nog en tanke att staten var så pass sugna på höga utdelningar att de inte skulle gå med på sänkning och att utdelningen skulle vara ganska säker för en lång tid framöver, men det stämde ju inte. Om det bara blir 2 SEK nästa år är det ju 1,6 miljarder kronor mindre till statskassan. Och “några miljarder hit och några miljarder dit blir ju snabbt lite pengar” som någon snabbtänkt politiker sa för ett antal år sedan…

Kommentera

© 2018 Nya Nya Finans

Tema av Anders NorenUpp ↑

%d bloggare gillar detta: