Att våga missa en affär

Under de senaste månaderna har jag laborerat med inköp av aktier med ensiffriga kurser i småbolagsportföljen Arlid enligt principen 1/3. Låga order med lång giltighetstid har en efter en tickat in och jag inser att mycket handlar om att våga missa en chans. Det är nog lätt att känna att man bestämt sig att köpa en viss aktie och sen letar efter ett tillräckligt bra tillfälle inom en given tidsram för en affär. Vilket då blir för högt och för snabbt.

Om man i stället tänker att det kanske inte spelar någon roll om affären går igenom, så kan man lägga ordern mycket, mycket lägre. Går den igenom så har man ett bättre GAV och går den inte igenom så har man pengarna kvar. Detta har jag tillämpat i kombination med att jag har flera kandidater och att försöka tänka att en av dessa skulle vara kul att få köpa till den och den kursen.

20160209_Våga

Detta synsätt tog jag för första gången med mig till huvudportföljen Sleipner, där jag först la en order på Mycronic på 58 SEK igår. Efter att en liten post Gaming Corps ramlade in i Arild innan stängning igår på en kurs som är 34% lägre än för ett par veckor sedan gick jag in och sänkte ordern till 48 SEK. Går den igenom så har jag ett bättre GAV och går den inte igenom så har jag pengarna kvar…

3 kommentarer

 1. Hej!

  Jag är lite nyfiken på hur det gick med ditt innehav i XACT Bear 2? Är du nöjd?

  • Hausse

   9 februari, 2016 at 23:21

   Absolut! Det känns lite som en tröst att när det går ner, så är det i alla fall något som går upp.
   Enkelt att köpa och sälja, och med Avanza mini är det ingen kostnad att tala om för sälj/köp.

   • jamen kanske är något man ska testa i liten skada för att “hedga” portföljen som alla pratar om. Men jag avvaktar ett tag…måste spara ihop lite krigskassa först!

Kommentera

© 2019 Nya Nya Finans

Tema av Anders NorenUpp ↑

%d bloggare gillar detta: