Börsen fortsätter söderut och det är givetvis inte så roligt att se sina befintliga investeringar minska i värde. Å andra sidan köper jag ju givetvis hellre billiga aktier än dyra, så ur den synvinkeln är det positivt med dagens kursnivåer. Frågan är bara hur man ska se på det hela, är glaset halvtomt eller halvfullt?

20160116_Glas

Problemet med att se det positiva med köpläget är att jag tyvärr är fullinvesterad i huvudportföljen, vilket så här med facit i hand givetvis har varit ett misstag. Uttrycket “pengarna bränner i fickan” har verkligen varit tillämpbart och justeringar har genomförts med vändande order i förhoppning att botten var nådd vid 1487 eller vid 1460 eller vid 1412 eller vid 1390 osv…

Jag ska försöka att minska fokus på det befintliga innehavets värde och se mer till glädjen i att kunna köpa till exempel Volvo B för 73,15 SEK eller Atlas Copco B för 170,9 SEK i de portföljer som har en aktiv månadsinsättning. Som jag skrev om i förra inlägget har jag en strategi som jag har för avsikt att följa och med perspektivet 3-5 år så är det ingen ko på isen hoppas jag. Jag har också tidigare reflekterat över att i det långa perspektivet är jag nog ganska tacksam att jag gjorde börsdebut i nedgång vilket nog gör mig till en mer reflekterande och insiktsfull investerare. Hade jag gjort min debut med en miljonvinst i Fingerprint på kort tid, så skulle jag säkert förlorat den lika fort eftersom jag förmodligen skulle känna att vinst är självklar och enkelt.

Antalet innehav som ligger på plus är lätträknade, så nedan kan jag enkelt lista alla innehav i alla portföljer som är på plus.

Sleipner: Mycronic
Aage: Assa Abloy, Clas Ohlson
Arild: Gaming Corps
Ask: Cloetta
Atle: –
Arnevi: –
Nora: Astra Zeneca, Coor
Njal: AT&T
Narfe: –
Nare: –
Noss: –